Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Bucatini Majstra Carusa

Bucatini alla Maestro Caruso

Bucatini Majstra Carusa
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

Pokrm s vôňou leta pochádza z Neapola rovnako ako veľký taliansky ale aj svetový tenorista Enrico Caruso. Majstre Caruso bol aj vášnivý kuchár i gurmán a recept je údajne jeho výtvor. Operou Nápoj lásky žal vo svete úspechy, ale domáce publikum ho odmenilo chladným potleskom. Vtedy sa zaprisahal, že sa do Talianska vráti už len kvôli svojim cestovinám. Avšak domovinu veľmi miloval a vždy keď mal voľný čas, tak sa do nej vracal.

POSTUP

 

Ak nie sú k dispozícii čerstvé bylinky, použijeme sušené. Nezabúdame, že sušených postačí menšie množstvo - štipka, či dve. 

 

 

Cuketu nakrájame na tenké kolieska. Kolieska zľahka obalíme v múke a vypražíme v rastlinnom oleji. Opražené uložíme na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného oleja. Počas vyprážania cukety dáme variť vodu na cestoviny a pripravíme si omáčku. Do hlbokej panvice dáme 1 až 2 PL olivového olej. Opražíme na ňom olúpané strúčiky cesnaku. Opražený cesnak odstránime z panvice. Následne na olej pridáme paradajky nakrájané na kocky, papriky na prúžky a čili na drobno.

 

 

Zeleninu varíme 10 až 15 minút. Na záver zmes osolíme, okoreníme a pridáme nasekané alebo natrhané bylinky. Bucatini uvarené v slanej vode zlejeme, nepremývame a pridáme na panvicu k zeleninovej zmesi. Pridáme aj vypražené cuketové kolieska. Všetko spolu na zdroji tepla krátko premiešame, kým sa spoja chute.