Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Fusilli v hrachovom kréme so šunkou

Fusilli v hrachovom kréme so šunkou
4porcie
25minút
nízkanáročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Ak je to možné, smotanu necháme pred varením postáť, aby získala izbovú teplotu. Hrachové struky zbavíme stopiek a nakrájame na polovice.

 

 

Struky v hrnci s osolenou vriacou vodou krátko (3-4 min) obvaríme. Obvarené struky vyberieme, ochladíme v studenej vode, osušíme a vodu v ktorej sa varili môžeme ponechať na uvarenie cestovín. Približne tretinu až polovicu strukov odoberieme a rozmixujeme so smotanou na varenie. Na panvici rozpustíme maslo s olivovým olejom a pridáme šalotku pokrájanú na polmesiačiky. Šalotku krátko popražíme. Nie aby nám zhnedla, len spenila.

 

 

Pridáme šunku nakrájanú na kocky alebo tenké prúžky a zvyšné struky hrášku. Chvíľu pražíme a premiešavame, kým sa šunka opečie. Medzi časom si dáme variť cestoviny.

 

 

Suroviny v panvici zalejeme rozmixovanou smotanou s hrachom. Smotanu privedieme k varu a pridáme cestoviny uvarené al denete alebo aj tuhšie. Osolíme, okoreníme a zľahka premiešavame, kým sa ingrediencie prepoja. Podávame teplé a môžeme posypať nastrúhaným parmezánom alebo ho pridať ešte k zmesi na panvici a vmiešať. 

 

 

TIP

Niekoľko obvarených strukov hrachu si môžeme ponechať bokom a použiť ich na záver – na dozdobenie.