Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Guláš so šošovicou

Spezzatino con lenticchie

Guláš so šošovicou
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do vody. Mäso očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, no pre správny guláš ponecháme trochu mastného.

 

 

Zeleninu nakrájame na drobno. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a zeleninu, až nám cibuľa začne hnednúť. Pridáme mäso a opekáme až zo všetkých strán naberie hnedkastú farbu.

 

 

Pridáme korenie, bobkový list, premiešame. Prilejeme víno a zvýšime teplotu, kým sa odparí a zavonia. Následne pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Zalejeme zohriatou vodou, osolíme a pomaly dusíme až mäso začne mäknúť. Pridáme šošovicu bez vody, v ktorej sa močila. Ak je treba, dolejeme vodu, ale len toľko, aby zakryla šošovicu s mäsom. Ďalej dusíme, kým šošovica zmäkne, prípadne dolejeme vodu. Pred koncom varenia dochutíme korením a soľou podľa predstavy. Na záver necháme povariť bez pokrievky, aby sa odparila prebytočná voda a guláš bol hustý. 

 

 

TIP

Guláš – dusené mäso je príhodným pokrmom na chladné dni a šošovica zahrievanie podporí. Plná miska gulášu s krajcom chleba zasýti, zahreje a zdvihne náladu.