Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Krostiny s rukolovým pestom

Crostini al pesto di rucola

Krostiny s rukolovým pestom
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Bageta nemusí byť čerstvá. Výborne sa hodí aj suchšia. 

 

 

V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, s ktorou zalejeme rukolu na ± 4 minúty. Ak by bola rukola výrazne horká, takto sa tej horkosti zbaví. Pokiaľ Vám horká chuť neprekáža, postačí rukolu opláchnuť vlažnou vodou. Rukolu zlejeme a zbavíme prebytočnej vody. Môžeme ju zľahka vyžmýkať. Dáme ju do vysokej nádoby spolu s orechmi, nastrúhaným parmezánom, cesnakom, olivovým olejom, štipkou čierneho korenia a citrónovou šťavou. Ako orechy môžeme použiť mandle, píniové oriešky, kešu alebo aké obľubujeme aj so semenami. Ak nemáme čerstvý cesnak, použijeme granulovaný. Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom na krémovú pastu. Podľa potreby a chuti pridáme olivový olej, citrónovú šťavu či korenie. Bagetu nakrájame na rovnako veľké cca 1 cm hrubé plátky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180° C na pár minút, kým sa do hneda zapečú. Bagety opečieme z oboch strán a tak si pripravíme krostiny. 

 

 

TIP

Ak si chceme pesto uchovať na inokedy, tak ho premiestnime do uzatvárateľnej (najlepšie sklenenej) nádoby a celú hladinu zalejeme (priam utopíme) olivovým olejom. V chladničke takto vydrží niekoľko týždňov.