Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Plnená bageta

Baguette ripiena

Plnená bageta
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Maslo necháme mimo chladničky na pár hodín, aby zmäklo. Tuniaka necháme odkvapkať od oleja.

 

 

Papriku nakrájame na kocky, reďkovky na slížiky a olivy na štvrtiny. 

 

 

V mise rozmiešame maslo s tuniakom. Postupne pridáme nakrájanú zeleninu a zľahka vmiešame.

 

Do zmesi môžeme pridať aj štipku soli a korenia (podľa chuti). 

 

 

Z bagety odrežeme oba konce a vyberieme vnútro. Ak je bageta pridlhá, začneme s prerezaním na polovice. Vnútro z bagety rozdrobíme/namrvíme a vmiešame do zmesi. Kúskom alobalu zabalíme jeden koniec bagety a z opačnej strany naplníme zmesou. Zmes vkladáme napr. lyžičkou a zľahka utláčame. Až sa dostaneme na koniec, alobal preložíme na opačný koniec a naplníme zmesou ostávajúci voľný priestor v bagete. Po naplnení oba konce uzavrieme alobalom a celú bagetu zavinieme do potravinovej fólie. Uložíme do chladničky aspoň na 30 minút. Následne nakrájame na kolieska. 

 

 

TIP

Plnené bagety si možno pripraviť aj deň vopred ako malé pohostenie na večierok alebo ako predjedlo.