Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Rezne na hubách

Scaloppine ai funghi

Rezne na hubách
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

Scaloppine sú prírodné rezne alebo rezne na prírodno. Jednoduché, rýchle a hlavne chutné jedlo.

POSTUP

 

Umyté mäso očistíme, rovnako postupujeme s hubami. Mäso nakrájame na tenké plátky,

 

 

ak je to potrebné rozklepeme, no len zľahka, keďže morčacina je krehká. V panvici rozohrejeme olivový olej s troškou masla. 

 

 

Opražíme celé strúčiky cesnaku, ktoré po zhnednutí vyberieme. Ddo rozohriateho oleja vložíme nakrájané huby. Do rozohriatej zmesi nalejeme víno a na krátku chvíľu zvýšime teplotu, aby sa víno odparilo. Pridáme štipku soli a pražíme do zmäknutia.

 

 

Pridáme niekoľko PL nasekanej petržlenovej vňate. Huby vyberieme bokom na tanier, ale môžeme ich v panvici aj ponechať. Plátky mäsa obalíme tenkou vrstvou múky a vložíme do panvice. Mäso pražíme pri dostatočne vysokej teplote niekoľko minút z oboch strán. Ak sa nám javí v panvici málo tekutiny, resp. prisuchá, pridáme trochu masla alebo máličko prevarenej vody, či vývaru. Pred koncom praženia mäso osolíme a okoreníme. 

 

 

TIP

Scaloppine sú samé o sebe hotovým jedlom a ako príloha sa núka nanajvýš zelenina, či hrianka.