Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Sendvič s figami

Panino con fichi

Sendvič s figami
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

Talianske sendviče – panini sú vo svete rozšírené a žiadané. Ich variácií je nespočetne, zložené z klasických surovín až po nevšedné. Panini s figami sú v Taliansku známou obľúbenou sladko-slanou kombináciou. Figy prepožičajú sladkú chuť, na ktorú vynikajúco naviaže slaná šunka a tento dvojboj okorení horkastá rukola. 

POSTUP


Nachystáme si potrebné suroviny. 

 

 

Figy nakrájame na kolieska. Mozzarellu necháme odtiecť od nálevu. Rukolu pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Môžeme dochutiť štipkou soli a čierneho pomletého korenia. Žemle alebo bagety prerežeme horizontálne na dve polovice. Na polovicu pečiva ukladáme jednotlivé prísady do vrstiev, a to v poradí: mozzarela, rukola,

 


figy, prosciutto, rukola, 


mozzarela. A zapekáme. Ak nie je sezóna fíg, nahradíme ich figovým lekvárom a vrstvíme v poradí: lekvár,

 

prosciutto, mozzarella, rukola. Navrstvenú polovicu pečiva prekryjeme druhou a zapekáme v toastovači, sendvičovači alebo kontaktnom grile do chrumkava. 

 

 

TIP

Panini sa hodia vynikajúco nie len ako rýchly snack, ale vedia nahradiť aj raňajky či večeru.