Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Široké rúrky plnené mäsom a rikotou

Cannelloni di carne e ricotta

Široké rúrky plnené mäsom a rikotou
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Približne 16 ks cannelloni cestovín naplníte za hodinu.

 

 

Na panvici rozpustíme maslo a opražíme pomleté hovädzie mäso, tak aby celé nabralo hnedú farbu a stiahlo všetko maslo. Na konci praženia posolíme a okoreníme. Opražené mäso položíme bokom, aby vychladlo. Vo väčšej mise zmiešame ricottu, vajcia, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok a soľ tak, aby sa spojili do krémovej zmesi.

 

 

Zmes ochutnáme a podľa potreby dosolíme.Vzniknutú zmes spojíme s hovädzím mäsom. Pridáme nasekanú bazalku. Paradajkové pyré si v letnej sezóne môžeme pripraviť z čerstvých paradajok, ktoré nakrájané na štvrte pomaly udusíme, kým dostaneme hustú omáčku. 

 

 

Omáčku následne prepasírujeme. Na drobno pokrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji len zľahka a zalejeme paradajkovým pyré. Dochutíme soľou, čiernym korením. Cestovinové rúrky naplníme mäsovo-syrovou zmesou pomocou vrecka na plnenie alebo malou lyžičkou. Na dno zapekacej misy dáme približne polievkovú naberačku omáčky tak, aby pokrila dno. Misu nie je potrebné vymastiť. Naplnené rúrky ukladáme zľahka vedľa seba, nie príliš tesne, aby sa nespojili do jedného celku. Zalejeme zvyškom omáčky. Pečieme 45 minút na 180 stupňoch. 

 

TIP

Podávame dozdobené nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.