Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Špagety - Spaghetti

Vicolo della Scrofa, pre tých, ktorí poznajú Rím, je jednou z najcharakteristickejších a symbolickejších ulíc. Len v reštaurácii tejto cesty, odtiaľ názov uličky, sa zdá, že boli vykonané prvé Carbonara, v roku 1944. Najspoľahlivejšie histórie rozpráva zložiek k dispozícii amerických vojakov a fantázie rímskeho kuchár , Výsledkom bol prototyp spaghetti carbonara: vajcia, slanina (potom guanciale) a syr. Muž rúk recept sa vyvinul to, čo všetci dnes vieme a môžeme oceniť v dome priateľov v Ríme pravdivé (a chamtivý!), V reštauráciách, v hviezdnej reštaurácií v hlavnom meste, v celom Taliansku i v zahraničí, v nespočetných variantoch: s alebo bez korenia, s jedným žĺtkom na osobu alebo pridaním aspoň jedného celého vajíčka,
Karabínový obväz sa pripravuje v priebehu niekoľkých minút . Len si myslíte, že potrebujete iba pikantné líce nakrájané na prúžky, zlatý krém s vaječnými žĺtkami (v našej verzii) a veľa strúhaného Pecorina v tejto chvíli.
V jeho jednoduchosti a bohatosti surovín je recept na spaghetti alla carbonara úzky vzťah dvoch ďalších základných kameňov skutočnej talianskej kuchyne: amatriciana a gricia ! Ponorte sa do obľúbeného Ríma s nami a objavte, ako urobiť krémové špagety carbonara, dajte nám vedieť, či sa vám naša verzia páči a tešíme sa na vaše!

 

Hliva ustricová - Funghi pleurotus