Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Špenátové pappardelle so šunkou

Pappardelle verdi al prosciuotto

Špenátové pappardelle so šunkou
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Postavíme variť vodu na cestoviny, nezabudnime dať dostatok vody, pravidlo hovorí, že cestoviny majú v hrnci plávať (na 100 g cestovín prináleží 1 l vody).

 

 

Na panvici rozohrejeme 5 PL olivového oleja, použijeme väčšie množstvo, nakoľko ho potrebujeme nie len na opraženie, ale bude tvoriť aj omáčku. Upražíme rozpolený struk cesnaku s vyčistenou rozpolenou čili papričko. Až cesnak začne hnednúť, vyberieme ho aj s papričkou. Následne do oleja dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do sklovita. Pridáme prosciutto nakrájané na drobné štvorčeky. Po chvíli praženia zalejeme suchým červeným vínom s izbovou teplotou.

 

 

Až sa víno odparí, pridáme celé paradajky a pražíme. Do osolenej vriacej vody vložíme pappardelle, ktoré varíme cca o 2 minúty kratšie oproti odporúčanému času na balení, ak ich chceme mať „al dente“ (na panvici nám ešte takpovediac dôjdu). Zliate cestoviny pridáme na panvicu, zmes zľahka niekoľkokrát premiešame a odstavíme. Naservírované posypeme bohatou vrstvou parmezánu. 

 

 

TIP

V tomto recepte solíme len vodu na cestoviny, preto je lepšie ju „poriadne“ posoliť. Viac soliť netreba vďaka slanej šunke a syru.