Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Tagliatelle na spôsob ragú s fondue

Tagliatelle alla ragù su fonduta

Tagliatelle na spôsob ragú s fondue
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

POSTUP

 

Kuracie žalúdky vyumývame, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rovnako postupujeme so zeleninou.

 

Na oleji opražíme cibuľu do zlatista, pridáme žalúdky a restujeme zo všetkých strán, až naberú hnedkastú farbu. Zalejeme pivom a dusíme, kým sa pivo takmer nevytratí.

 

 

Pridáme mrkvu a stopkový zeler, zalejeme trochou vývaru a pokračujeme v dusení. Následne pridáme paradajkové pyré, ak však použijeme čerstvé olúpané paradajky, tie sú na rade ešte pred zeleninou. Celú zmes dusíme pomaly na miernom ohni a priebežne podlievame vývarom. Ku koncu dusenia solíme, dochucujeme čiernym korením. Keď už má zmes hustú konzistenciu pridáme štipku šalvie alebo iného aromatického korenia. Tagliatelle uvaríme v osolenej vode, nepremývame. V rajnici zohrejeme mlieko, neprevárame, pridáme štipku muškátového oriešku a postupne pridávame nastrúhaný parmezán a topíme ho v mlieku, kým nevznikne hustá syrová omáčka. Tagliatelle podávame poukladané na tanieri poliatom syrovou omáčkou a mäsovou zmesou na vrchu.