Táto stránka používa súbory cookies pre zaistenie funkčnosti webu a získavanie štatistík návštevnosti webu. Viac informácií.

Žltý melón s prošutom

Melone giallo con prosciutto crudo

Žltý melón s prošutom
porcie
minút
náročnosť
hodnotenie

Vyrážate na piknik a chcete si zobrať niečo osviežujúce alebo len potrebujete rýchly obed, či večeru ideálnu v teplý deň? Ľahká a nenáročná verzia šalátu ako na prípravu, tak na dobu spracovania. Talianske melónové „sushi“. 

POSTUP


Melón prerežeme na dve polovice po šírke. Lyžicou vyberieme stred s jadrami. Nožom orežeme kôru. Očistenú polovicu prekrojíme opäť napoly, ale po dĺžke. Polovice podržíme spolu a opakujem prekrajovanie otáčaním melónu o 90° uhol až získame mesiačiky. Do hrnca s vriacou vodou vložíme dlhé listy pažítky len na pár sekúnd. Vkladáme ich tak, aby sme ich čo najmenej ohli a nezlomili. Vyberieme a necháme vychladnúť. Obvarením získajú pružnosť. Na pracovnú plochu položíme dva listy pažítky, na ich stred plátok mozzarelly, 

 

 

na ňu plátok prosciutta a nakoniec mesiačik melónu. Listy pažítky obtočíme dookola ako šnúrku a previažeme na uzol alebo aj mašličku. "Sushi“ na záver zľahka posolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

 

 

TIP

Koncom leta sú žlté melóny už aj u nás sladké a šťavnaté. Neviete prísť na chuť žltému melónu? Nahraďte ho hruškou.